Valorificarea patrimoniului Rezervației biosferei ”Prutul de Jos” – campania de informare și sensibilizare a tinerilor din zona ariei protejate

Valorificarea patrimoniului Rezervației biosferei ”Prutul de Jos” – campania de informare și sensibilizare a tinerilor din zona ariei protejate

Pe parcursul lunilor februarie și martie curent, elevi ai claselor gimnaziale din localitățile parte a Rezervației biosferei ”Prutul de Jos” vor afla mai multe despre valoarea acestei zone, dezvoltarea sub aspect turistic și de recreere, sub aspect științific, ecologic, în cadrul orelor de ecologie și biologie. 

Acțiunea face parte din campania de informare și sensibilizare a populației locale, desfășurată de AO EcoContact și AO Centrul de Consultanță Ecologică Cahul în cadrul proiectului Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”, cu susținerea financiară a Agenției Austrice pentru Dezvoltare din fonduri ale Agenției Austriece pentru Cooperare. 

Scopul activității vizează stimularea unor atitudini conștiente și grijulii față de patrimoniul Rezervației biosferei „Prutul de Jos”. 

În context, tinerii din localitățile Brînza, Colibași, Slobozia Mare, Roșu, Crihana Veche, Giurgiulești, Andrușul de Jos, Andrușul de Sus, Văleni, Manta, Cîșlița Prut, Vadul lui Isac și mun. Cahul, vor afla și vor promova, la rândul lor, dezvoltarea spiritul civic, a dragostei față de natură, atitudini și comportamente responsabile. Un accent aparte va fi pus pe informarea și sensibilizarea cetățenilor privind păstrarea ecosistemului în ariile naturale protejate precum Prutul de Jos, problemele de mediu și impactul schimbărilor climatice. 

Vedeți aici mai multe informații despre proiectul Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în Rezervația Biosferei „Prutul de Jos”

Galerie Foto