Tinerii juriști învață modalitățile de soluționare a litigiilor în domeniul legislației de mediu

Tinerii juriști învață modalitățile de soluționare a litigiilor în domeniul legislației de mediu

Studenții din cadrul Clinicii Juridice a USM au participat, în perioada 29-30 noiembrie 2019, la un atelier de lucru, organizat în cadrul unei școli de toamnă cu genericul  „Tinerii juriști implicați în soluționarea litigiilor de mediu”.

Activitatea a avut scopul de a familiariza studenții cu problemele curente în domeniul ecologiei și de a contribui la consolidarea cunoștințelor acestora pe aspectele legislației de mediu și Convenției Aarhus.

Astfel, pe parcursul a două zile de lucru, tinerii au fost antrenați în discuții pe marginea reglementărilor normative pe aspecte de mediu și au  învățat să facă față provocărilor, precum și să soluționeze probleme prin „aplicarea” procedurii de mediere a litigiilor de mediu. De asemenea, participanții au ocazia să analizeze și să interpreteze diverse studii de caz, precum și să soluționeze câteva spețe.

Sesiunile de instruire au fost ghidate de către reprezentanții AO EcoContact – Iordanca-Rodica Iordanov, doctor în drept și Director executiv al Asociației; Anna Cazacu, Consultant Juridic, Directorul Clinicii Juridice – Tatiana Vizdoga și Președintele Consiliului de Mediere – Felicia Chifa.

Evenimentul a fost organizat de AO EcoContact în parteneriat cu Clinica Juridică a USM și Consiliul de Mediere din Republica Moldova, în cadrul proiectului ”Consolidarea capacităților pe aspectele Convenției Aarhus”, realizat cu suportul financiar al Suediei.